'Binbir surat' son işinde yakayı ele verdi

İstanbul'da polis, binlerce dakikalık güvenlik kamerası kayıtlarını izleyerek, kılık değiştirip girdiği banka şubelerinden sahte kimlikle kredi çeken şahsı yakaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Binbir surat' olarak bilinen şahsın, sahte kimlikle 300 bin lira kredi çekme hazırlığında olduğu belirtildi.

Bir banka yetkilisi, müşterisini arayarak çekilen kredi ile ilgili 'ödenmedi' uyarısı yapınca müşteri Emrah A. perişan oldu. Üstelik aynı şekilde başka bankalardan da telefonlar alan Emre A., kendi kimliği kullanılarak 17 bin 500 TL'lik kredi çekildiği, yaklaşık 60 bin liralık kredi için başvuruda bulunulduğunu öğrendi. Olayın ardından devreye giren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyu mercek altına aldı. Kredilerin çekildiği banka şubelerini inceleyen ekipler, bütün kamera kayıtlarına ve şüpheli işlem kredilerine el koydu. Yapılan tespitlere göre bütün şüpheli işlemlerin kopyalanmış kart bilgileriyle ve sahte kimliklerle yapıldığı ortaya çıktı.

Yaklaşık 3 ay boyunca zanlının izini süren polis, daha önce de benzer suçlardan poliste kaydı bulunan D. Ç. İsimli şüpheliye ulaştı. 'binbir surat' olarak da tanınan zanlının sürekli adres değiştirdiği ve bu sayede polisi uzun süre oyaladığı belirtildi. Mali polisin son saniye operasyonuyla yakaladığı zanlının başka bir adrese taşınmak üzere olduğu öğrenildi.

Çok sayıda banka müşterisinin şikayetçi olduğu zanlı, ifadesinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi. Zanlı çokarıldığı mahkemece tutuklandı. D.Ç.'nin 9 farklı kişi adına yaklaşık 300 bin lira kredi çekme hazırlığı yaptığı da polis tarafından belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber